Inspirációk

Bátran vágj bele a megvalósításba!

Ugrai M. Csilla

Mobil: 06/70-287-5129

Szia!
Ugrai M. Csilla vagyok.
Ezen az oldalon azokat a kreatív munkáimat találod, melyeket több éve készítettem. Azért mutatom meg, hogy ezzel is inspiráljalak egy kicsit, hogy érdemes kipróbálni többféle kreatív technikát, még ha most esetleg arra is gondolsz, hogy neked esetleg nem úgy megy, ahogy azt szeretnéd.
Érezd jól magad a weboldalon, és ha bármi kérdésed van az itt látottakkal kapcsolatban, írd meg nekem ✉️ mailben, kattints! Mert nagyon szeretek alkotni, így elindítottam🛒 Webshopom: Kattints, nézelődj, rendeld meg a kedvenced!
Műhelyem neve: „kresaműhely”, melyet a kreatív-sarok-műhely szavakból alakítottam ki bízva abban, hogy erről a névről hamarosan felismersz.

“Színharmónia neked”

Mert igen, nekem is volt olyan, hogy "nem hiszem el, hogy nem sikerül!", de sok gyakorlással, és persze kitartással láthatod, mégis elkészültek a munkáim, és örülök, hogy nem adtam fel! Többféle technikát kipróbáltam, végül megtaláltam az igazit. 💕 Soha ne add fel, bízz magadban, menni fog!

A képszerkesztéssel kezdtem a tanulást.

Kikapcsolódásnak kerestem egy olyan technikát, amiben a színek harmóniáját bele tudtam vinni, így találtam rá a képszerkesztésre, és ahogy mondani szokták: „szerelem az első látásra lett belőle”. Itt olvashatsz róla, ha érdekel hogyan is kezdődött, kattints!
Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Két videót is készítettem a munkáimból.

Ezeket az iskolai holmikat itt is meg tudod nézni, és ha megtetszik valamelyik le is töltheted innen, kattints!

A varrott óvodai/iskolai felszereléseink, melyeket mindig nagyon könnyen, gyorsan megtalálták a Lányok.

Kiállítás, amire büszke vagyok, hogy ott lehettem.

A harisnyavirágok készítésébe is "belekóstoltam."

Amikor először találkoztam ezzel a technikával azt mondtam magamban, hogy: „gyönyörűek, meg kell tanulnom!”, és elkezdtem vele megismerkedni. A legelső képen láthatod honnan indult a „harisnyavirágozás”.
Az első munkám egy kreatív, ovis ballagásra készült harisnyavirág csokor volt, amit a Kislányomnak terveztem/készítettem.
Kinek, és hogyan készült? Ovis ballagásra készült apró csokor Kislányunknak, melybe kerek alapra harisnyavirágokat terveztem. A csokorba mini harisnyából készült kálák, rózsa, pici művirágok kaptak helyet. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Utána jött a munkámban egy kreatív torta.

Kinek/hogyan készült: évzáróra tervezett 3 emeletes finom, illatos, kreatív torta, melyet ballagó ajándéknak terveztem az osztályfőnök Tanító néninknek. Nem ehető, emlék, dekoráció!
A torta díszítéséhez felhasználtam: pici fehér masnik, zöld, és bordó szalag, virágdísz a torta anyagából kézzel készítve, apró befőttes gumik, folpack guriga, kerek sajtos doboz.
Torta magassága: 21 cm. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Ezeket az alkotásokat követte egy karácsonyi mappa:

Miért készült? Az iskolai ünnepekre használatos „felolvasós” mappa lett, melybe egy gyűrűs rész van, ahová bele lehet fűzni a versikét, mesét, így könnyebb a már megtanult szereplést nyomon követni a kisebb gyerkőcöknek is.
Akár szobai dekorációként is szép lehet a gyerkőc íróasztalára.
Elkészítése:
Egy üres mappára decoupage technikával került fel az ünnepi minta, majd egy kis csillámpor a tetejére/aljára, végül egy fehér, leveles gomb kapott helyet.
A mappa magassága: 22 cm, szélessége: 17 cm. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Megint egy újabb kreatív munkám, egy régi csempe "új köntösben".

Még a költözésünkkor hoztunk ebbe a házba egy csomó mindennel együtt néhány olyan dobozt amit nem tudtuk mi mindenre lesz majd jó…
Egy régóta őrizgetett „majd egyszer jó lesz valamire”, gondolom ismerős mondat Neked is, pakolgattam, és találtam egy egész doboz fehér csempét, ami „átalakítást kért”…
Mivel minden hozzávaló megtalálható volt a műhelyben, így a csempét lemostam, majd ezt a képen látható citromos mintájú szalvétát választottam hozzá, és rátettem decoupage megoldással.
Ha esetleg nem ismered a technikát, akkor röviden: szalvéta, decoupage ragasztó, ecset kell hozzá, és olló, ha nagyobb a szalvéta, mint a hely, ahová szánod.
Ha legközelebb hasonlót készítek arra figyelek, hogy előtte a csempe fényességét meg kell szüntetnem, mert nagyon nem volt egyszerű rátenni a mintás szalvétát.
Próbáld meg Te is elkészíteni! Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Egy mágnes, amit olyan helyekre tehetsz fel, mint akár a fagyasztód.

Ennek az elkészítéséhez egy doboz gyógyszertárban vásárolt nyelvpálcikát, hópasztát, csillámport, rizspapírt, és tekercsben kapható, méretre vágható mágnest használtam fel.
Elkészítése: a nyelvpálcikákat egymáshoz ragasztottam, majd újabb pálcikákat tettem a tetejére, végül a mágnest ragasztottam rá.
Próbáld meg Te is elkészíteni! Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Húsvétra készített kisebb tyúkos kosárka.

Itt a felhasznált kellékek: egy készen vásárolt tyúkocska, megmaradt szalmaszerű anyag, gyöngyök, és néhány pici művirág.
Az elkészítése egyszerű, gyors: pakold őket egybe, ahogy szeretnéd!
Próbáld meg Te is elkészíteni! Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Két quilling technikával készült karácsonyi díszem.

Itt a felhasznált kellékek: gömb formájú fa alap, papírcsíkok, hópaszta, csillámpor, szalag, decoupage ragasztó, mikulás dísz. A képek alapján könnyen elkészítheted Te magad is. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Újabb apróságok, egy manópár, és egy daloló angyalka kórus.

Itt a felhasznált kellékek: angyalkáknál: fagolyók, dugók, babahaj, csipke, arany színű zsinór, filctoll, ragasztó.
Manóknál: csomagban vásárolt manókellékek. Itt minden adott volt, követni kellett az elkészítési tervet.
A képek alapján könnyen elkészítheted Te magad is. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Kipróbáltam a papír újrahasznosítást is, így készült ez a 3 papírfonás.

Itt a felhasznált kellékek: többféle hirdetős újság, ragasztó, szalvéta, decoupage ragasztó, festék, maradék fonal, régi művirágok, fültisztító pálcikák, rajzlap, lemetszett, formára hajlított szőlővesszők.
Érdemes ezt a technikát is kipróbálni, mert szuper dolgok készíthetők vele, és az alapanyagok (papír) minden háztartásban adott. Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Egy újabb papírfonás, sulis ballagásra.

Itt a felhasznált kellékek: többféle hirdetős újság, ragasztó, szalvéta, decoupage ragasztó, festék, pici szalag, játékpénz, harisnyavirág dekoráció, és egy csomag finomság a ballagónak. Látod? Mennyi mindent készíthetsz te is? Ha szeretnéd jobban megnézni, kattints a képre, jobb egér gomb, „kép megnyitása új lapon”.

Vélemények

Kattints a kis fotókra, nézd meg!

"Egy varrónő is megirigyelhetné a munkádat."
"Köszönöm a táskákat, nagyon tetszettek a megajándékozottnak!"
"Nehezen tanultál meg kötni? El sem hiszem. Gyönyörűen dolgozol, gratulálok!
"Köszönöm szépen, igen, nagyon szép lett."
"Nagyon tetszik a táskád, ügyes vagy."
"Szép karácsonyi ajándék. Köszönöm!"
│ © 2022 Ugrai M. Csilla – kresamuhely.hu │ Adatkezelési Nyilatkozat/Ászf │ email: kresamuhely@gmail.com
Készítette: idotervezes.hu